DISTRIBUIȚI
REUTERS

Viitorul președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, l-a felicitat marți pe Boris Johnson pentru alegerea sa în funcția de premier al Marii Britanii, adăugând că așteaptă cu nerăbdare să aibă discuții constructive cu acesta, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit mediafax.

„În primul rând, felicitări lui Boris Johnson pentru numirea sa în funcția de premier. Aștept cu nerăbare să am o relație bună de lucru cu acesta”, a declarat von der Leyen în cadrul unei conferințe de presă comună cu președintele francez Emmanuel Macron.


Citeşte şi: Un avion militar rus a violat spaţiul aerian al Coreei de Sud

Boris Johnson a fost ales marți în funcția de lider al Partidului Conservator britanic, devenind implicit premier al Marii Britanii.

Acesta a anunțat că dorește să încheie un nou acord cu Uniunea Europeană, dar este pregătit să părăsească Blocul comunitar la data de 31 octombrie și fără un acord.

Citeşte şi: Pană de curent majoră în Venezuela: Autorităţile denunţă un ‘atac electromagnetic’

Ursula von der Leyen a declarat anterior că este dispusă să ofere o amânare pentru Brexit, dacă Administrația de la Londra oferă motive întemeiate, menționând că un Brexit ordonat este esențial pentru viitorul relațiilor bilaterale.