DISTRIBUIȚI
Berchtesgadener Anzeiger

Ursula von der Leyen este dedicată susţinerii regulilor UE privind independenţa justiţiei şi libertatea presei, a indicat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, după o discuţie avută joi cu viitoarea preşedintă a Comisiei Europene, dacă ea va fi validată şi de Parlamentul European, informează agenţia Reuters, scrie agerpres.

”Minunat să mă întâlnesc cu Von der Leyen, o candidată excelentă pentru preşedinţia Comisiei, o prietenă a Europei centrale şi de est, dedicată statului de drept şi cu o viziune pentru a menţine UE unită”, a scris pe Twitter polonezul Donald Tusk.


Citește și : Tusk îndeamnă la ‘implicarea Verzilor’ în împărţirea funcţiilor de rang înalt în UE

Ţara acestuia din urmă – condusă de conservatorii care îi sunt adversari politici – şi alte state central şi est-europene au blocat candidatura olandezului Frans Timmermans pentru preşedinţia Comisiei Europene, considerându-l prea sever în chestiunea statului de drept. Timmermans a avut un rol semnificativ în activarea articolului 7 din tratatul UE împotriva Poloniei şi Ungariei.

Ursula von der Leyen a declarat miercuri că are nevoie de două săptămâni pentru a-şi prezenta „viziunea” privind UE. Ea a avut o întâlnire şi cu actualul preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a descris-o drept o „europeană adevărată” şi a apreciat că amândoi gândesc ”la fel când vine vorba de apărarea intereselor UE”.

Citește și : SUA transferă drone militare la baza de la Câmpia Turzii