DISTRIBUIȚI
france24.com

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, „s-a bucurat de propunerea constructivă a Franţei şi Germaniei” pentru relansarea economiei europene după criza coronavirusului, se menţionează într-un comunicat publicat luni, relatează AFP, scrie agerpres.

Şefa executivului comunitar a reacţionat la propunerea cancelarului german Angela Merkel şi a preşedintelui francez Emmanuel Macron privind un „fond de relansare” de 500 de miliarde de euro pentru „solidaritate şi creştere” în UE.


Citește și : Ungaria şi Slovenia îşi redeschid frontiera comună la 1 iunie

Preşedinta Comisiei Europene trebuie să prezinte pe 27 mai propriul său plan pentru relansare economică pe continent.

„Această propunere (franco-germană) merge în sensul celei pregătite de Comisie, care va ţine cont de asemenea de punctele de vedere ale tuturor statelor membre şi ale Parlamentului European”, a adăugat ea.

Planul franco-german „recunoaşte amploarea provocării cu care se confruntă Europa şi pune accentul corect pe necesitatea de a găsi o soluţie care menţine bugetul european în centrul priorităţilor sale”, a adăugat Ursula von der Leyen, fost ministru al apărării în guvernul Angelei Merkel.

Citește și : Cehia iese din starea de urgenţă, dar păstrează unele măsuri preventive

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a salutat la rândul său într-o postare pe Twitter „un pas în direcţia cea bună”, dar a reamintit că „toate statele membre ar trebui să fie implicate” pentru „a ajunge la un acord”.

„Fac apel la cele 27 de state membre să lucreze într-un spirit de compromis imediat ce Comisia Europeană va depune o propunere”, a adăugat liderul belgian.