DISTRIBUIȚI
twitter

Un bărbat din Canada a furat vineri un camion de pompieri şi a fost urmărit de cel puţin zece maşini de poliţie pe străzile din oraşul Winnipeg (centru), înainte să facă pană şi să fie arestat, relatează AFP, potrivit agerpres.

Nimeni nu a fost rănit în incident şi nu există indicii că ar fi fost vorba de un atac terorist sau a existat intenţia de a răni pe cineva, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei locale, John Carver.


Citește și : SUA minimizează criticile lui Macron la adresa NATO

După o urmărire pe o distanţă de câţiva kilometri, autoutilitara a rămas fără combustibil, iar bărbatul a fost reţinut cu ajutorul unui pistol cu şocuri electrice şi a fost arestat.

„Pericolul a fost real. La un moment dat, unul din poliţiştii noştri ne-a spus că (maşina de pompieri) a lovit un copac şi că încearcă să lovească tot ce întâlneşte în cale”, a menţionat Carver, adăugând că este „total surprins” că nu au existat victime.

Maşina de pompieri, care rula cu o viteză între 20 şi 50 de kilometri la oră, a intrat în coliziune cu cel puţin un autoturism, a precizat la rândul său John Lane, şeful serviciului de ambulanţă din Winnipeg.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei nu a fost în măsură deocamdată să precizeze identitatea sau vârsta bărbatului şi dacă acesta consumase droguri.

Citește și : Olanda sprijină misiunea UE în zona Golfului