DISTRIBUIȚI
AP

Cel puţin 46 de persoane şi-au pierdut viaţa în timpul furtunilor şi inundaţiilor care s-au abătut asupra Vietnamului şi Cambodgiei, ţări învecinate, au precizat miercuri autorităţile din cele două state, potrivit DPA și agerpres.

Autorităţile vietnameze au anunţat miercuri decesul altor 12 persoane în urma inundaţiilor, bilanţul total al victimelor pe teritoriul ţării ajungând la 36.


Citește și: Olanda legalizează EUTANASIA copiilor bolnavi

Printre decedaţi, se numără 30 de persoane care au fost luate de ape, trei care s-au înecat în mare şi alte trei care s-au electrocutat în timp ce făceau curăţenie, au precizat autorităţile locale.

Presa de stat din Cambodgia a relatat că cel puţin 10 persoane au murit, peste 30.000 de locuinţe au fost inundate şi mii de rezidenţi au fost evacuaţi în zone mai înalte. Viiturile continuă să se producă pe o mare parte din teritoriul ţării.

În Vietnam, peste 30 de persoane au fost de asemenea prinse de alunecări de teren, dar nu se cunosc amănunte despre starea acestora.

Marţi, autorităţile locale au anunţat că există temeri potrivit cărora 17 muncitori ar putea fi îngropaţi de o alunecare de teren care a lovit o centrală hidroelectrică în provincia rurală Thua Thien-Hue. O echipă locală de salvatori a fost mobilizată pentru a verifica informaţiile, dar 13 dintre membrii săi au fost prinşi de o altă alunecare de teren, la o distanţă de 3 kilometri de fabrică. Decesul acestora nu a fost confirmat.

Citește și: Uniunea Europeană este pregătită pentru un Brexit DUR

În zonele centrale ale Vietnamului s-au înregistrat precipitaţii torenţiale începând de marţi, după ce două furtuni s-au abătut asupra coastei centrale. Precipitaţiile abundente au inundat aproape 150.000 de locuinţe din regiune şi cel puţin 244 de şcoli.

Viituri şi alunecări de teren sunt aşteptate să se producă şi în zilele următoare, după ce miercuri dimineaţă furtuna tropicală Nangka a atins ţărmul în partea nordică şi centrală a Vietnamului.