DISTRIBUIȚI

Uraganul Nicholas a slăbit în intensitate în timpul deplasării sale către interiorul statului Texas (sudul SUA), unde a atins marţi uscatul, fiind retrogradat la nivel de furtună tropicală, relatează AFP, potrivit agerpres.

Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA a anunţat în cel mai recent buletin informativ că furtuna tropicală Nicholas, cu viteze ale vântului de aproape 110 kilometri la oră, urma să se deplaseze lent spre nord-est, apoi miercuri spre est, către Louisiana. Nicholas este aşteptat să slăbească marţi şi mai mult în intensitate devenind până miercuri o depresiune tropicală.


Citește și : Carantină PRELUNGITĂ la Canberra

NHC prognozează precipitaţii de aproximativ 13 până la 25 de centimetri de ploaie pe coasta Texasului şi în nordul Louisiana, însă cantitatea ar putea ajunge până la 50 de centimetri de ploaie în centrul şi sudul Louisiana.

Anunţând anterior că Nicholas, o furtună tropicală care s-a transformat în uragan în Golful Mexic, cu viteze ale vântului de 120 kilometri pe oră, a atins coastele Texasului în jurul orei 05:30 GMT, NHC a avertizat cu privire la ploi abundente şi asupra riscului de viituri, în special în zonele urbane, pe măsură ce se îndrepta spre Houston, principalul oraş din Texas.

Centrul Naţional pentru Uragane a emis, de asemenea, un avertisment pentru cea mai mare parte a zonei de coastă, spunând că există pericolul de inundaţii care pun viaţa în pericol şi le-a cerut locuitorilor din zonă „să ia toate măsurile necesare pentru a-şi proteja vieţile şi bunurile”.

Citește și : Prinţul Harry şi Jill Biden au adus un omagiu răniţilor de război americani

Înregistrări video distribuite pe reţelele de socializare arătau imagini cu rafale puternice de vânt şi ploi abundente distrugând acoperişul unei benzinării.