DISTRIBUIȚI

Uraganul Irma va fi „cu adevărat distrugător” când va ajunge pe coastele Floridei, a declarat joi Brock Long, şeful agenţiei americane pentru situaţii de urgenţă (FEMA), pentru postul CNN, relatează AFP.

Preşedintele Donald Trump a scris pe Twitter „fiţi prudenţi, rămâneţi în siguranţă!” El a adăugat: „Avem echipe de oameni talentaţi şi curajoşi la faţa locului care sunt gata să ajute”.


SUA au fost lovite de un uragan de categoria a 5 – cum este Irma – doar de trei ori din 1851, a afirmat Long, subliniind că majoritatea populaţiei expuse nu are experienţa unui fenomen atât de devastator.

Brock Long şi-a exprimat îngrijorarea ca nu cumva oamenii să nu urmeze ordinele de evacuare care au fost emise de autorităţile din Florida.

În afară de Florida, „întreaga parte de sud-est a SUA trebuie să se pună la adăpost şi să dea dovadă de atenţie”, în special în Georgia, Carolina de Nord şi Carolina de Sud, a subliniat el.

Uraganul Irma este cel mai puternic fenomen ciclonic care ameninţă Florida de la Andrew în 1992, care era tot de categoria a 5-a. Chiar dacă traiectoria sa nu se cunoaşte încă cu certitudine, uraganul Irma ar urma să lovească Florida în acest weekend.