DISTRIBUIȚI
NBC

Uraganul Humberto a crescut în intensitate marţi dimineaţă, fiind însoţit de rafale de vânt cu o viteză de 150 de kilometri pe oră, şi urmează să devină un uragan „major” cu rafale de vânt de 178 de kilometri pe oră până marţi noaptea sau miercuri dimineaţa în timp ce se îndreaptă spre Insulele Bermude, a anunţat Centrul Naţional pentru Uragane (NHC), relatează Reuters, potrivit agepres.

NHC a afirmat că este de aşteptat ca centrul uraganului să se apropie de Insulele Bermude miercuri noaptea.


Citeşte şi: Trump vorbeşte despre o vizită la Phenian: ‘Nu cred că suntem gata pentru asta’

Uraganul Humberto se află la 960 de kilometri vest de Bermude, deplasându-se cu o viteză de 13 km pe oră, a precizat Centrul Naţional pentru Uragane.

Furtuna tropicală Humberto, care a crescut în intensitate devenind uragan duminică seara, a adus cu ea ploi în nord-vestul Bahamas, devastat de uraganul Dorian, în timp ce s-a îndepărta de coastele SUA, a mai spus NHC.

Citeşte şi: Turcia, Rusia şi Iranul s-au angajat să menţină stabilitatea în Idleb

La începutul acestei luni, uraganul Dorian a lăsat în urmă 13.000 de locuinţe distruse sau deteriorate în Bahamas, potrivit Crucii Roşii. Circa 2.500 de persoane sunt în continuare date dispărute în Bahamas, în timp ce bilanţul oficial al trecerii uraganului este de 50 de morţi. Insulele Grand Bahama şi Abaco au fost cel mai grav afectate. Uraganul, transformat în furtună de categoria 5 – cea mai puternică – când a atins ţărmul în insulele Abaco, s-a îndreptat apoi spre Statele Unite, ajungând pentru a doua oară pe uscat sub formă de furtună de categoria 1, în Carolina de Nord, înainte de a lovi Canada.