DISTRIBUIȚI
captura YouTube

Centrul Naţional pentru Uragane (NHC), cu sediu la Miami, a ridicat luni la categoria a 4-a uraganul Florence care urmează să ajungă în această săptămână pe coasta de est a Statelor Unite, în timp ce ciclonul Helene şi Isaac continuă să crească în intensitate în apele Oceanului Atlantic, relatează EFE şi AFP, conform agerpres.

Experţii NHC avertizează că uraganul este însoţit de vânturi de până la 195 km/h şi vizează statele South şi North Carolina precum şi Virginia care au fost deja plasate în stare de alertă.


Citește și : Administrația Donald Trump confirmă închiderea misiunii palestiniene de la Washington

Un bărbat a murit şi mai multe persoane au fost rănite în acest sfârşit de săptămână pe plaja din comitatul Volusia, Florida din cauza valurilor mari provocate de uraganul Florence.

Potrivit experţilor de la NHC, Florence va lovi The Carolinas (coasta de sud-est a SUA) în noaptea de joi spre vineri cu vânturi ce pot depăşi 209 km/h.

Între timp cele două cicloane Helene şi Isaac îşi continuă avansul în apele Atlanticului.

Uraganul Helen de categoria 1 este însoţit de vânturi maxime de 140 km/h şi se află la 485 kilometri sud-vest de Insulele Capului Verde (Africa).

Citește și : Palestinienii nu se tem de ultima manevră a americanilor la CPI

Un alt ciclon în obiectivul meteorologilor este Isaac, tot de categoria 1, care s-a format sâmbăta trecută în centrul Atlanticului şi este însoţit de vânturi de până la 120 km/h.