DISTRIBUIȚI
cnn

Comunitățile din zona litoralului statelor americane Carolina de Nord și Carolina de Sud au fost evacuate miercuri din cauza uraganului Florence care amenință cu valuri și inundații puternice, acesata fiind una dintre cele mai puternice furtuni din ultimii zeci de ani din zonă, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Viteza vântului poate ajunge până la 215 km pe oră și are o traiectorie care indică va lovi în plin coasta de sud a statului Carolina de Nord, până vineri, atransmis Centrul Național pentru Uragane.


Citește și : SUA confirmă faptul că Riadul a adoptat măsuri pentru protejarea civililor în Yemen

Actualizările previziunilor NHC au arătat că furtuna persistă în apropierea coastei, ducând zile de ploi abundente care ar putea provoca inundații puternice interioare din Carolina de Sud, unde în unele zone ar putea ajunge până la 40 de metri de ploaie în Virginia.

„Această furtună este mare și violentă”, a declarat miercuri guvernatorul din Carolina de Nord Roy Cooper la emisiunea „Today” de la NBC. „Inundarea este un risc semnificativ aici și, adesea, atunci când există inundații, cei care-și pot permite cel mai puțin sunt cei mai greu loviți”, a declarat acesta.

Mai mult de un milion de persoane au fost rugate să evacueze coasta celor trei state, în timp ce campusurile universitare, școlile și fabricile au fost închise.

Citește și : Iranul respinge acuzaţiile „provocatoare şi iresponsabile” ale SUA cu privire la rolul său în recentele atacuri din Irak