DISTRIBUIȚI
Vox

Uraganul Florence care a fost retrogradat în intensitate, miercuri seară, la categoria 2 din 5 pe scara Saffir-Simpson nu este mai puţin periculos. Aproape 1,7 milioane de persoane au fost avertizate să se adăpostească, potrivit news.ro .

Rafale şi un zgomot puternic au început, joi, să ameninţe Coasta de Est a Statelor Unite la apropierea uraganului Florence, care va aduce ploi torenţiale şi va provoca o creştere accentuată la nivelul Oceanului Atlantic, putând provoca inundaţii catastrofale.


Citește și : Pestă porcină africană în Belgia- apel la mobilizare în Franţa

Imaginile video surprinse de Staţia Spaţială Internaţională (SSI) arată modul în care uraganul Florence, care ar trebui să lovească cu forţă totală estul Statelor Unite săptămâna aceasta, este monstruos. Uraganul se pregăteşte să lovească coastele americane joi sau vineri şi fenomenul este impresionant.

Imaginile au fost surprinse atunci când Florence traversa Atlanticul pe direcţia vest-nord-vest.

„Suntem pregătiţi pentru uraganul Florence, în timp ce furtuna devine mai mare şi mai puternică. Fiţi prudenţi!”, a scris Donald Trump pe Twitter, joi dimineaţă.

Uraganul a fost retrogradat, în noaptea de miercuri spre joi, la categoria 2. În timp ce vânturile puternice sunt de 165 km pe oră, Florence se află la 230 de kilometri de Wilmington, pe coasta Carolina de Nord, la 16 ore, potrivit Centrului naţional pentru uragane (NHC).

Citește și : Parlamentul Sloveniei aprobă noul guvern minoritar condus de premierul Marjan Sarec

„Această furtună va fi devastatoare pentru Carolina de Nord”, a declarat Roy Cooper, guvernatorul acestui stat. „Nu putem să-l subestimăm”, chiar dacă vânturile au scăzut în intensitate, câmpurile lor s-au extins. „Inundaţiile masive vor avea efecte catastrofale”, a mai spus Cooper. În faţa acestor previziuni sumbre, autorităţile au făcut apel la cei recalcitranţi să evacueze zona. „În curând nu veţi mai putea părăsi aceste locuri”, a avertizat Brock Long, şeful Agenţiei federale pentru situaţii de urgenţă (Fema).