DISTRIBUIȚI
NOAA

Rafale de vânt care au atins 130 de kilometri pe oră şi copaci prăbuşiţi sunt efectele raportate până în prezent ale trecerii furtunii Dorian, devenită uragan de categoria 1 pe scara Saffir-Simpson (cu cinci niveluri de intensitate), prin Insulele Virgine Americane, relatează EFE, potrivit agerpres.

Potrivit mass-media locale, uraganul Dorian a dus cu sine rafale de vânt care au provocat prăbuşirea unor copaci de mici dimensiuni, dar autorităţile nu au comunicat deocamdată bilanţul pagubelor provocate de ciclon.Citește și : Regina Elisabeta a II-a aprobă suspendarea parlamentului britanic

În pofida puţinelor informaţii, nu au fost raportate pagube materiale semnificative şi nici pierderi de vieţi omeneşti.

Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA a informat, în cel mai recent buletin al său, de la ora 18:00 GMT, că datele culese din insula San Thomas arată că Dorian a fost însoţit de vânturi ciclonice. La Saint John s-au înregistrat prăbuşiri de copaci şi căderi de ramuri, dar nu au fost raportate pagube aduse infrastructurii.

În insulele Santa Cruz, Saint Thomas şi Saint John, s-au înregistrat întreruperi ale curentului electric.

Aeroportul Cyril E. King din Saint Thomas a fost închis întreaga zi de miercuri. Dorian a adus şi ploi abundente în Insulele Virgine Americane, dar nu există riscul de inundaţii.

Citește și : Guy Verhofstadt denunţă decizia ‘sinistră’ a lui Boris Johnson de a suspenda Parlamentul britanic

Marea este în continuare agitată, prin urmare porturile la Atlantic au rămas închise.

NHC a informat că Dorian îşi continuă traseul spre nord, însoţit de vânturi care ating 130 de kilometri pe oră, cu riscul de a se transforma în uragan de mare intensitate în timp ce se îndepărtează de Puerto Rico.