DISTRIBUIȚI

Roy Cooper, guvernatorul statului american Carolina de Nord, a declarat, vineri, că sute de persoane au rămas blocate pe insulă din cauza valurilor puternice și inundațiilor provocate de trecerea uraganului Dorian, informează postul BBC News, potrivit mediafax.

Cooper a declarat că există „temeri semnificative” pentru cei care au rămas blocați pe insula Ocracoke, aflată la câțiva kilometri în largul coastelor Carolinei de Nord. Oficialul i-a îndemnat pe cei rămași pe insulă să se refugieze în zone mai înalte și a adăugat că echipe de salvare sunt pregătite să intervină imediat ce zona devine din nou accesibilă.


Citește și : Procurorul general din Venezuela a declanşat o anchetă pentru ‘înaltă trădare’ împotriva lui Juan Guaido

Oficiali locali au transmis că se pregătește evacuarea pe cale aerului a persoanelor rămase blocate pe insulă Ocracoke.

Guvernatorul Roy Cooper a transmis că nu s-au înregistrat pe insulă cazuri de persoane rănite grav din cauza uraganului, relatează The Associated Press.

Unii locuitori ai insulei au fost nevoiți să se refugieze în podurile caselor din cauza inundațiilor cauzate de uragan.

Uraganul Dorian, a cărui intensitate a scăzut până la nivelul unui uragan de categoria 1, se află acum la câteva sute de kilometri în largul coastelor Statelor Unite și deplasează spre nord-est, urmând să ajungă sâmbătă în apropierea provinciei canadiene Nova Scoția.

Cel puțin trei decese cauzate de uragan s-au înregistrat în Florida, iar o persoană a murit în Carolina de Nord. Victimele au decedat în timp ce își pregăteau pentru furtună locuințele sau adăposturile.

Citește și : Comisarul european propus de guvernul francez a rambursat PE 45.000 de euro într-o afacere de presupuse angajări fictive

Prima țară afectată de uraganul Dorian a fost Bahamas, unde furtuna tropicală, a doua cea mai puternică înregistrată vreodată în Atlantic, a provocat distrugeri masive și decesul a cel puțin 30 de oameni.

Ministrul Sănătății din Bahamas a avertizat însă că numărul morților „ar putea fi cutremurător”.