DISTRIBUIȚI
Mirror

Peste 200.000 de persoane de pe coasta atlantică a Canadei nu aveau luni electricitate după trecerea sâmbătă a uraganului Dorian, care săptămâna trecută a provocat zeci de morţi şi numeroase pagube materiale în Bahamas, relatează agerpres.

Lipsa curentului şi activităţile de înlăturare a copacilor căzuţi pe principalele artere ale localităţilor din provincia New Scotland au dus, luni, la închiderea şcolilor şi a mai multe sedii de firme.


Citește și : Trump neagă orice amestec în cazarea vicepreşedintelui Pence la clubul său de golf din Irlanda

În provincia Nova Scotia, cea mai afectată de uraganul Dorian retrogradat la categoria 2, aproximativ 211.000 de persoane, peste o cincime din totalul populaţiei, nu aveau în continuare luni curent, iar lucrările pentru repararea reţelei ar putea dura o săptămână, potrivit responsabililor companiei Nova Scotia Power.

În alte provincii atlantice ale Canadei, aproape 38.000 de persoane nu aveau curent electric nici după 48 de ore de la trecerea uraganului. Dorian a afectat de asemenea reţelele de telefonie din Nova Scotia iar serviciul funcţionează cu intermitenţe.

Uraganul a lovit Nova Scotia sâmbătă după-amiază, cu rafale de vânt de până la 141 km/h, deşi în cursul aceleaşi seri forţa sa a slăbit şi s-a transformat în furtună post-tropicală.

Dorian care nu a provocat victime pe teritoriul canadian este totuşi considerat cel mai puternic uragan care afectează ţărmul atlantic al Canadei, după Juan din 2003, care a lovit direct oraşul Halifax (capitala provinciei Nova Scotia), provocând moartea a 6 persoane şi numeroase pagube regiunii.

Citește și : Rusia şi-a achitat datoriile faţă de Consiliul Europei