DISTRIBUIȚI
Reuters

UPDATE: Cinci persoane au murit joi în India, în urma prăbuşirii unui avion de mici dimensiuni pe un şantier din mijlocul Mumbaiului, capitala economică dens populată a acestei ţări, informează AFP şi dpa, potrivit agerpres.

„Cinci persoane au murit din cauza rănilor după ce avionul s-a prăbuşit, dintre care un pilot, trei pasageri ai avionului şi un pieton”, a declarat pentru AFP Deepak Deoraj, purtătorul de cuvânt al poliţiei acestui megapolis cu circa 20 de milioane de locuitori.


Citeşte şi: 12 turci au fost încarceraţi după ce l-au înjurat pe Erdogan

Bi-turbopropulsorul C90 King Air cu o capacitate de 12 locuri şi care avea doar patru persoane la bord s-a prăbuşit puţin după orele locale 13:30 (08:00 GMT).

Imagini postate pe reţele de socializare arată un incendiu şi o coloană de fum negru în mijlocul unor clădiri goale, în construcţie.

Avionul efectua un zbor de încercare şi a decolat de pe aeroportul din Juhu situat nu departe, a raportat Directoratul General pentru Aviaţie Civilă (DGCA) din India. Aparatul aparţinea unui operator privat care l-a cumpărat de la guvernul local al statului indian Uttar Pradesh (nord). „La bord se aflau doi piloţi şi doi ingineri pentru întreţinerea avionului”, a precizat DGCA într-un comunicat.

Citeşte şi: ‘Ţinuta indecentă’ a unei jurnaliste saudite provoacă controverse mari la Riad. Femeia este acum anchetată

Trecătorii din această zonă ce se învecinează cu aeroportul internaţional din Mumbai au povestit că au auzit „o explozie puternică”.

„La început, am crezut că un generator aflat sub clădirile în construcţie a luat foc, însă când ne-am deplasat la faţa locului am găsit cadavrul calcinat al unui bărbat care era se pare pe bicicletă atunci când a fost zdrobit”, a descris un martor ocular intervievat de postul de televiziune NDTV.

Echipe de anchetatori specializaţi s-au deplasat la faţa locului pentru a determina cauzele accidentului. 

 

Ştire iniţială: Poliţia indiană a informat că un avion charter, aparţinând companiei de stat, s-a prăbuşit într-un cartier aglomerat din Mumbai.

Nu este clar deocamdată câte persoane se aflau la bordul aeronavei, dar autorităţile au declarat că s-au găsit cinci cadavre.

„Cinci persoane au decedat în urma rănilor suferite după prăbuşirea avionului. Este vorba de pilot, trei pasageri şi un pieton”, se arată în comunicatul iniţial al poliţiei.

Apartul de zbor este un model King Air C90, cu o capacitate de şapte, zece pasageri.

Potrivit Centrului de Aviaţie Civilă Indiană, avionul decolase de pe aeroportul Juhu şi efectua un zbor-test.