DISTRIBUIȚI
afp

UPDATE 1: Cel puțin 10 persoane au murit, iar alte 30 au fost rănite, inclusiv opt pompieri, într-un incendiu izbucnit într-o clădire rezidențială din Paris, au informat autoritățile franceze, relatează site-ul postului BBC, potrivit mediafax.

Cincizeci de persoane au fost evacuate din clădire.


Procurorul din Paris a declarat că incendiul ar fi putut fi pornit în mod deliberat.

Autoritățile au demarat o anchetă și au reținut o femeie în vârstă de 40 de ani.

UPDATE: Opt persoane au murit şi 30 au fost rănite într-un incendiu violent care a avariat un imobil situat în arondismentul 16 din Paris în noaptea de luni spre marţi, relatează AFP.

O locatară a imobilului a fost reţinută de către poliţie, a anunţat procurorul Parisului, Rémy Heitz, fiind lansată o anchetă pentru ”distrugere voluntară prin incendiu care a cauzat moartea”.

Ştire iniţială: Şapte persoane au murit şi una a fost rănită grav într-un incendiu violent care a avariat un imobil situat în arondismentul 16 din Paris în noaptea de luni spre marţi, au anunţat surse din Serviciul de pompieri francez, citate de AFP, potrivit agerpres.

După aproape cinci ore de intervenţii, pompierii au reuşit, la scurt timp după ora locală 06:00 (05:00 GMT), să stingă incendiul, care a cauzat şi rănirea a aproximativ 30 de persoane, dintre care şase pompieri.

Citește și : Rusia condamnă sistemele balistice americane din România şi Polonia,avertizând că Europa devine zonă de confruntare

”Bilanţul s-ar putea agrava întrucât operaţiunile de recunoaştere nu au avut deocamdată loc la ultimele etaje ale imobilului, unde focul a fost cel mai violent”, a avertizat căpitanul Clément Cognon, purtătorul de cuvânt al Serviciului de pompieri parizian.

Incendiul, a cărui origine este deocamdată necunoscută, a debutat marţi în jurul orei locale 01:00 (00:00 GMT), conform pompierilor, care au evocat o ”scenă de o incredibilă violenţă”.

Unii locatari ai imobilului cu opt etaje, construit în anii ’70 ai secolului trecut, s-au refugiat pe acoperiş pentru a scăpa de flăcări. ”Am procedat la mai multe operaţiuni de salvare, în special pentru zece persoane care se refugiaseră pe acoperiş. În total, aproximativ 50 de persoane au fost salvate de pompieri, în special datorită instalării scărilor”, a explicat Clement Cognon.

Citește și : Norvegia nu îl recunoaşte pe Guaido ca preşedinte interimar al Venezuelei şi cheamă la dialog

De asemenea, două imobile din apropiere au fost evacuate ca măsură de precauţie. Responsabilii primăriei arondismentului 16 din Paris s-au deplasat la locul incidentului pentru a găsi soluţii de cazare pentru sinistraţi.

În total, aproximativ 200 de pompieri au participat la această intervenţie.

La 12 ianuarie, o explozie în reţeaua de alimentare cu gaz, urmată de un incendiu, s-a soldat cu patru morţi în arondismentul 9 din Paris, în zona centrală a capitalei franceze.