DISTRIBUIȚI
Kyodo News

Peste 20 de oameni au murit şi aproape 40 au fost răniţi într-un incendiu, probabil de origine criminală, care a distrus un studio de filme de animaţie joi în oraşul Kyoto din Japonia, informează agenţia japoneză de presă Kyodo, care citează poliţia locală şi echipele de salvare, transmite şi potrivit agerpres.

Bilanţul acestui incendiu survenit în oraşul Kyoto, vestul Japoniei, s-ar putea agrava şi mai mult, zeci de salariaţi fiind în continuare daţi dispăruţi, scrie AFP.


Vezi şi: Proteste de amploare în Puerto Rico – VIDEO

În total 24 de victime au fost găsite în stop cardiac, blocate la parter, pe cele două etaje sau pe scările care duc spre acoperişul-terasă al clădirii ce aparţine societăţii Kyoto Animation, a explicat un pompier.

Focul pare să se fi declanşat în jurul orelor locale 10:30 (01:30 GMT) într-un imobil al companiei Kyoto Animation, care produce seriale de animaţie televizate de succes. După trei ore de la declanşare, focul era în mare parte stins, chiar dacă fum alb continua să iasă prin câteva ferestre ale clădirii, potrivit imaginilor de televiziune.

În jur de 70 de oameni se crede că lucrau în studio în momentul izbucnirii focului, potrivit Kyodo.

Citeşte şi: Cutremur politic în guvernul croat. Premierul trimite acasă şapte miniştri!

Ştire iniţială: Cel puţin 10 persoane au murit şi alte peste 30 au fost rănite într-un incendiu presupus a avea origine criminală care a izbucnit într-un studio de animaţie din Kyoto, vestul Japoniei, au anunţat joi pompierii niponi, informează AFP şi Kyodo, potrivit agerpres.

Focul pare să se fi declanşat în jurul orelor locale 10:30 (01:30 GMT) într-un imobil al companiei Kyoto Animation, care produce seriale de animaţie televizate de succes.

Citește și : Iranul denunță la ONU ‘terorismul economic’ al SUA

Incendiul nu a reuşit să fie stins după două ore, un fum alb ieşind prin ferestrele clădirii, potrivit unor imagini difuzate de televiziuni.

„Urmărim situaţia şi vom vedea cum vom proceda, nu putem spune mai multe pe moment”, a declarat pentru AFP o persoană de la sediul central al studioului.

Serviciile de salvare, care au trimis la faţa locului 35 de maşini de pompieri şi alte vehicule, au informat despre „numeroşi răniţi”. Printre persoanele rănite grav, mai multe şi-au pierdut cunoştinţa, potrivit unui reprezentant al pompierilor contactat de AFP.

Citește și : Deversări de petrol în Atlanticul de Nord de pe o platformă petrolieră a companiei ExxonMobil

Poliţia suspectează o mână criminală. „Un bărbat a vărsat lichid inflamabil şi a dat foc”, a declarat un purtător de cuvânt al prefecturii poliţiei din Kyoto.

Potrivit mass-media, ar fi vorba de un bărbat de circa 40 de ani care a fost el însuşi rănit şi care este în prezent spitalizat şi s-ar afla sub supravegherea poliţiei.