DISTRIBUIȚI
EPA/MAXPPP / OLIVIER HOSLET

UPDATE: Două persoane au decedat într-o explozie produsă în noaptea de luni spre marţi în centrul oraşului belgian Anvers, transmite DPA.

Explozia, produsă în cartierul studenţesc al oraşului, a distrus integral o clădire şi a avariat grav alte două. Aceste trei imobile prezintă risc de prăbuşire. Mai multe clădiri din apropiere au fost avariate mai uşor.


Deocamdată nu au fost furnizate informaţii despre cauza deflagraţiei, dar poliţia a exclus orice legătură cu terorismul.

Corpurile celor două persoane decedate, care nu au fost identificate, au fost găsite în timpul operaţiunilor de salvare desfăşurate marţi dimineaţă.

Ştire iniţială: Paisprezece persoane au fost rănite într-o explozie produsă în noaptea de luni spre marţi în centrul oraşul belgian Anvers, transmit agenţiile dpa, Belga şi Reuters, citând poliţia locală, care a exclus, într-un mesaj pe Twitter, orice legătură cu terorismul.

Explozia, produsă în cartierul studenţesc al oraşului, a distrus integral o clădire şi a avariat grav alte două, relatează agerpres.

Unul dintre răniţi este în stare critică.

Citeşte şi: Pod PRĂBUŞIT în Columbia. Cel puţin 9 oameni au murit – FOTO/VIDEO

Echipele de salvare însoţite de câini au scos de sub dărâmături şapte persoane până marţi dimineaţă şi încercau să recupereze un copil şi pe părinţii acestuia, cu care se aflau în contact de mai multe ore.

Deşi nu există motive să se creadă că mai există şi alte victime, poliţia nu exclude această posibilitate, a declarat un purtător de cuvânt.

Cauza exactă a exploziei nu este cunoscută deocamdată, dar, potrivit postului local de radioteleviziune RTBF, este vorba despre o scurgere de gaze.

Citeşte şi: Liderii palestinieni vor să suspende recunoaşterea Israelului

Între timp, rezidenţii caselor situate în perimetrul de securitate instalat de poliţie au primit autorizare să revină la locuinţele lor.