DISTRIBUIȚI

Un seism cu magnitudinea 5,5 grade, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), şi 5,4 grade, conform Observatorului din Atena, s-a produs luni în regiunea Peloponez din extremitatea sudică a Greciei continentale, fără a fi înregistrate victime omeneşti, potrivit autorităţilor locale, citate de AFP, potrivit agerpres.

Cutremurul s-a produs la ora 5:14 GMT în largul peninsulei Peloponez, la o adâncime de 30 de kilometri şi la aproximativ 70 de kilometri sud-vest de oraşul Kalamata, o regiune cu activitate seismică, a indicat USGS.


Citeşte şi: Erdogan, proclamat învingător în alegerile prezidenţiale de Consiliului Electoral Superior; cinci partide în Parlament

Seismul a fost puternic resimţit în zona de coastă a localităţii Pylos, precizează sursa citată.

„Cutremurul a durat mult timp şi la început am fost îngrijoraţi”, după cum a declarat Dimitris Kafantaris, primarul oraşului Pylos, pentru Antenna TV şi agenţia greacă de presă ANA. El a adăugat că în prezent în regiune „calmul este absolut” şi ”nu a fost raportată nicio pagubă”.

Gerassimos Papadopoulos, directorul Observatorului din Atena, a reamintit că sudul Peloponez este ”cunoscut pentru activitatea seismică intensă”.

„Acest cutremur nu are nimic special, mai ales că epicentrul său este situat în larg”, a mai spus el pentru ANA.

Citeşte şi: TOŢI poliţiştii dintr-un oraş mexican au fost arestaţi

Grecia este situată pe falii tectonice importante şi este în mod frecvent afectată de cutremure, însă rareori acestea sunt soldate cu victime. Cu toate acestea, în iulie 2017, un cutremur cu magnitudinea 6,7 a provocat decesul a două persoane pe insula turistică Kos şi pagube importante.

În septembrie 1986, un seism de 6,2 grade produs în Kalamata a dus la moartea a 20 de persoane.

Ţara cu cea mai importantă activitate seismică din Europa, Grecia, a fost zguduită în ultimul secol de unsprezece cutremure mortale, cel mai grav dintre acestea soldându-se cu decesul a 476 de persoane pe insulele Zakynthos şi Kefalonia (vest), în august 1953, precizează sursa citată.