DISTRIBUIȚI
AP

UPDATE: Un cutremur cu magnitudinea 5,1 a fost înregistrat vineri la prânz în capitala Greciei, Atena, potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteraneean, transmite şi agerpres.

Seismul a fost resimţit în întreaga regiune Attica şi a cauzat perturbări ale liniilor telefonice, informează AFP, citând Observatorul Naţional din Atena.


Citeşte şi: Americanii şi-ar fi doborât din greşeală propria lor dronă în Golf

Rapoartele iniţiale nu indică daune sau vătămări, însă liniile telefonice au fost perturbate în urma seismului, iar electricitatea a fost tăiată în mai multe cartiere ale capitalei.

Pompierii au intervenit în special în clădirile în care oamenii au rămas blocaţi în ascensoare.

Cutremurul a avut loc la 12 kilometri adâncime, având epicentrul la 23 de kilometri nord-vest de Atena, a precizat Observatorul Naţional.

Un al doilea seism minor a fost resimţit la câteva minute după primul.

Grecia se află pe importante falii geologice, iar cutremurele sunt frecvente.

În iulie 2017, un cutremur cu magnitudinea 6,7 pe insula Kos din Marea Egee a provocat două decese şi pagube importante. De asemenea, în 1999, 143 de oameni au murit în urma unui seism cu magnitudinea 5,9 care a lovit Atena şi regiunea capitalei.

Ştire iniţială:Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de 5,3 grade a avut loc vineri în zona oraşului grec Atena, anunţă Institutul american de geofizică (USGS), potrivit mediafax.

Seismul de 5,3 grade s-a produs la ora locală 14.13 (14.13, ora României), la adâncimea de doar zece kilometri.

Epicentrul a fost în zona Magoula (Attica), la câţiva kilometri de centrul oraşului Atena.

Citeşte şi: Turcia lansează o ripostă cruntă în Erbil

Potrivit Centrului Seismologic Euromediteranean, cutremurul s-a produs la adâncimea de 13 kilometri şi a avut intensitatea de 5,2 grade.

Mii de oameni au ieşit pe străzi în Atena, unde unele clădiri au fost afectate de seism.

În mai multe zone situate în apropierea capitalei Greciei s-au înregistrat întreruperi ale alimentării cu electricitate.