DISTRIBUIȚI
facebook

UPDATE. Un seism cu magnitudinea 8,4 s-a produs în sudul Mexicului într-o regiune de coastă în noaptea de joi spre vineri, zguduind clădirile din centrul şi sudul ţării, a anunţat U.S. Geological Survey (USGS). Cel puţin cinci persoane au murit. În timpul seismului, numeroase persoane au ieşit din casele lor şi au început să fugă pe străzile din Ciudad de Mexico, informează Reuters, potrivit agerpres.

Există pagube materiale însemnate.

usgs.gov

Agenţia de protecţie civilă din Mexic a anunţat că acesta a fost cel mai puternic seism din această ţară de după devastatorul cutremur de pământ din 1985 care a distrus numeroase clădiri şi a ucis câteva mii de oameni.

Locuitorii din Ciudad de Mexico au ieşit pe străzi în pijamale, iar alarmele au început să sune imediat după seism, care s-a produs cu puţin timp înainte de miezul nopţii, a precizat un martor, citat de Reuters. Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în mai multe cartiere.

„Nu am fost niciodată într-o zonă în care pământul să se mişte atât de mult. Prima dată am râs, dar apoi luminile s-au stins şi nu ştiam ce să fac. Aproape că am căzut peste balustradă”, a spus Luis Carlos Briceno, un arhitect în vârstă de 31 de ani, care vizita oraşul Ciudad de Mexico.

Epicentrul seismului s-a aflat la 123 de kilometri sud-vest faţă de oraşul Pijijiapan, la o adâncime de 33 de kilometri.

 

Potrivit DPA, o alertă de tsunami a fost emisă pentru mai multe state din regiune – Mexic, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Nicaragua, Panama, Honduras şi Ecuador -, a anunţat US Tsunami Warning Centre.

Ştire iniţială. Un cutremur cu magnitudinea 8 a avut loc în largul coastelor Mexicului, la o adâncime de 33 de kilometri, transmite Reuters.

Locuitorii din Mexico City au ieşit pe străzi în urma cutremurului, conform martorilor oculari.

Epicentrul a fost situat la 123 de kilometri sud-vest de oraşul Pijijiapan, la o adâncime de 33 de kilometri.

Au fost emise avertizări de tsunami pentru mai multe zone.