DISTRIBUIȚI
Globe Live Media

UPDATE: Cel puţin unsprezece persoane şi-au pierdut viaţa şi aproape 100 au fost rănite duminică, în deraierea unui tren la nord de Cairo, ultimul accident feroviar produs în Egipt, potrivit unui bilanţ al Ministerului Sănătăţii, relatează AFP, potrivit agerpres.

Opt vagoane ale trenului care se deplasa de la Cairo la Mansoura au deraiat în dreptul oraşului Qalyubia. Precedentul bilanţ anunţat de autorităţi a fost de 97 de răniţi.


Citeşte şi: UE şi SUA vor o soluţie de compromis în Georgia

Cel puţin 109 persoane au fost rănite duminică după ce un tren de pasageri a deraiat în apropiere de Cairo, au anunţat autorităţile locale, relatează dpa, potrivit agerpres

Opt vagoane ale trenului au deraiat în oraşul Qalyubia, la nord de Cairo, au anunţat autorităţile locale într-un scurt comunicat.

Citește și : Prinţii William şi Harry au fost văzuţi discutând la încheierea funeraliilor bunicului lor Philip

Într-o înregistrare postată pe internet pot fi văzute mai multe vagoane răsturnate, în timp ce pe fundal pot fi auzite sirenele ambulanţelor.

Cauza accidentului nu a fost stabilită până în prezent.

Egiptul s-a confruntat cu mai multe accidente feroviare în ultimii ani.

Anterior în cursul acestei săptămâni, 15 persoane au fost rănite după ce un alt tren a deraiat în provincia nordică Minya al-Qamh.

Citește și : Portugalia a început campania de vaccinare a profesorilor

Pe 26 martie, două trenuri de pasageri au intrat în coliziune în sudul Egiptului, provocând moartea a cel puţin 19 persoane.

Cea mai mare tragedie feroviară din Egipt s-a produs în 2002, când un tren de pasageri a luat foc şi peste 360 de oameni şi-au pierdut viaţa.