DISTRIBUIȚI

Un mecanic de tren şi-a pierdut viaţa, iar zeci de pasageri au fost răniţi marţi seara când un tren de persoane a lovit un marfar staţionat în apropiere de Praga, cel mai probabil după ce a ignorat culoarea roşie a semaforului, au anunţat ministrul ceh al transporturilor şi serviciile de intervenţie, potrivit AFP şi agerpres.

„Din păcate, am aflat că o persoană şi-a pierdut viaţa”, a declarat la televiziunea publică ministrul transporturilor Karel Havlicek.


Citeşte şi: Accident feroviar în Cehia! Sunt zeci de răniţi!

Potrivit serviciilor de intervenţie, este vorba despre mecanicul trenului de pasageri la bordul căruia se aflau peste o sută de persoane. „El a fost găsit fără viaţă în cabina sa distrusă”, au explicat acestea pe site-ul lor de internet.

Havlicek a declarat ulterior la postul de radio ceh că mecanicul nu a ţinut seama, se pare, de semnalul roşu al unui semafor.

Accidentul s-a produs marţi în jurul orelor 19:30 GMT în apropierea oraşului Cesky Brod, la circa 30 de kilometri est de Praga, pe o legătură feroviară foarte utilizată între Praga şi estul ţării.

Citeşte şi: Milos Jakes, ultimul lider comunist cehoslovac A MURIT la 97 de ani

Doi dintre răniţi sunt în stare foarte gravă, a precizat ministrul. Potrivit serviciilor de intervenţie, alte opt persoane grav rănite şi 25 cu răni mai uşoare au fost spitalizate.

În urmă cu o săptămână, la 7 iulie, două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 20 au fost rănite într-un accident feroviar survenit în urma ciocnirii a două trenuri regionale lângă Karlovy Vary şi la circa 120 km vest de Praga, în apropiere de frontiera germană. Alte câteva incidente minore au fost semnalate în aceeaşi săptămână pe căile ferate cehe.

Ştire iniţială: Zeci de persoane au fost rănite marţi seară, dintre care patru grav, când un tren de persoane a lovit un marfar staţionat în apropiere de Praga, au anunţat serviciile de prim-ajutor, scrie AFP, potrivit agerpres.

„Am acordat ajutor la patru persoane cu răni grave şi le-am transportat la spitale din Praga”, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a serviciilor regionale de urgenţă, Petra Effenbergerova. Două elicoptere au fost trimise la locul incidentului, potrivit acesteia.

Citeşte şi: RECORD de morţi de coronavirus în Florida

„De asemenea, am acordat îngrijiri altor 29 de persoane cu răni mai uşoare. Sunt pe punctul de a fi transferate la spital”, a adăugat ea, precizând că serviciile de salvare sunt la faţa locului şi că mai mult de zece persoane s-ar putea adăuga listei.

Deocamdată, nu s-a înregistrat niciun deces, dar purtătoarea de cuvânt nu a exclus ca echipele de salvare „să mai găsească pe cineva”.

Accidentul s-a produs în jurul orelor 19.30 GMT în apropierea oraşului Cesky Brod, la circa 30 de kilometri est de Praga.