DISTRIBUIȚI
Reuters

UPDATE: Cel puțin 13 persoane au murit după ce un vehicul amfibiu pentru turiști s-a scufundat în lacul Table Rock din apropierea orașului Branson din statul american Missouri, relatează BBC și CNN, potrivit mediafax.

La bordul ambarcațiunii se aflau 31 de persoane. Aceasta s-a răsturnat și apoi s-a scufundat din cauza furtunii.


Echipele de salvare continuă căutarile celorlalți pasageri ai vehiculului. Șapte persoane au fost rănite, dintre care două grav, și au fost transportate la spital, au declarat reprezentanții poliției.

Printre persoanele spitalizate sunt și trei copii, a declarat Brandei Clifton, purtătorul de cuvânt al spitalului Cox Medical Center din Branson.

O furtună puternică a afectat joi spre vineri statul Missouri, inclusiv zona unde s-a produs incidentul. Lacul Table Rock este o destinație populară pentru turiști.

Ştire iniţială: Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa joi şi şapte au fost rănite după ce un vapor care transporta turişti s-a răsturnat, apoi s-a scufundat, pe un lac în statul american Missouri (centru) în timpul unei furtuni violente, relatează Reuters, dpa şi AFP, potrivit agerpres.

Potrivit declaraţiilor şerifului din comitatul Stone, Doug Rader, la bordul vaporului se aflau 31 de persoane, inclusiv copii. Un grup de scafandri se află în căutarea persoanelor date dispărute.

Citeşte şi: Trump îl invită pe Putin la Washington

”Furtuna a sosit foarte repede”, a declarat prin telefon pentru AFP Rick Kettels, proprietarul Lakeside resort, un complex hotelier situat pe malul lacului, precizând că serviciul local de meteorologie nu a avertizat în legătură cu iminenţa unei furtuni.

Lacul Table Rock, situat în sudul statului Missouri, la frontiera cu Arkansas, este un lac artificial, foarte frecventat de către turişti.