DISTRIBUIȚI
Reuters

Unul dintre cei 15 suspecți în cazul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, care a dispărut la 2 octombrie după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul, a murit într-un accident de mașină produs la Riad, a relatat joi publicația Yeni Şafak, citat de Hürriyet Daily News, potrivit mediafax.

Mashal Saad al-Bostani, un locotenten în vârstă de 31 de ani din cadrul Forțelor Aeriene Roiale ale Arabiei Saudite, se numără printre cei 15 suspecți care au călătorit la Istanbul în aceeași zi în care Khashoggi a dispărut după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite.


Citeşte şi: O elevă de liceu din SUA le oferea colegilor fursecuri SPECIALE, făcute din cenuşă umană

Publicația turcă specifică faptul că sursele sale nu au dezvăluit detalii privind accidentul din Riad sau rolul lui Bostani în cazul dispariției jurnalistului saudit.

afp

O echipă formată din anchetatori turci şi saudiţi a început, luni după-amiază, percheziţiile în sediul Consulatului Arabiei Saudite din Istanbul, la două săptămâni de la dispariţia jurnalistului Jamal Khashoggi. Un oficial turc de rang înalt a declarat sub protecţia anonimatului pentru agenţia The Associated Press că dovezile găsite de anchetatori indică asasinarea jurnalistului în sediul Consulatului saudit. Un alt oficial turc a afirmat pentru CNN că jurnalistul a fost ucis în Consulat, iar corpul a fost tăiat şi transportat.

Citeşte şi: Putin bagă-n sperieţi pe toată lumea: ‘ În caz de război nuclear, vom ajunge în Rai ca martiri; atacatorii vor pieri ca nişte păcătoşi!’

Consulul Mohammad al-Otaibi s-a întors în Arabia Saudită pe data de 16 octombrie, înainte ca autoritățile turce să efectueze percheziţii la reşedinţa sa.

Khashoggi a fost un colaborator al cotidianului Washington Post unde a scris articole de opinie critice față de prințul coroanei saudite. Acesta a intrat în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul pentru a ridica mai multe documente necesare pentru a se căsători.