DISTRIBUIȚI
Hurriyet Daily News

Unul dintre cei patru angajaţi ai agenţiei turce de presă Anadolu arestaţi în Egipt a fost eliberat, a anunţat joi seară directorul general al acestei agenţii, citat de Reuters, scrie agerpres.

”Hilmi Balci, unul din cei patru angajaţi arestaţi în Egipt, a fost eliberat. Aşteptăm ca şi ceilalţi să fie eliberaţi pe cauţiune”, a spus directorul general al Anadolu, Senol Kazanci.


Citește și : Premieră în UE: Luxemburgul va interzice glifosatul până la sfârşitul anului 2020

Hilmi Balci este singurul cetăţean turc dintre cei arestaţi, mai precizează agenţia de presă turcă, fără să menţionează naţionalitatea celorlalţi trei.

Eliberarea acestui angajat survine la o zi după ce MAE turc l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri egiptean la Ankara pentru a-i transmite un protest faţă de arestarea celor patru persoane în urma unei razii efectuate de autorităţile egiptene la biroul agenţiei Anadolu de la Cairo.

Ministerul de Interne egiptean a motivat razia prin faptul că acel sediu – stabilit într-un apartament – a fost folosit pentru producerea de informaţii ”false” şi ”negative”, acuzând totodată Turcia şi mişcarea Frăţia Musulmană (interzisă în Egipt) că au desfăşurat în biroul agenţiei Anadolu ”activităţi ostile”.

Relaţiile dintre Cairo şi Ankara s-au deteriorat după ce armata egipteană l-a înlăturat de la putere în 2013 pe liderul de atunci al Frăţiei Musulmane, Mohamed Morsi, între timp decedat şi care era un aliat al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan. Turcia şi Egiptul au de asemenea divergenţe pe tema jurisdicţiei asupra resurselor offshore din estul Mediteranei.

Citește și : Peste 2,45 milioane de cetăţeni UE au primit dreptul de a rămâne în Regatul Unit după Brexit