DISTRIBUIȚI
Novinite.com

Garda civilă a Spaniei a anunţat sâmbătă arestarea în Bulgaria a unuia dintre cei mai căutaţi traficanţi spanioli de droguri, urmărit din 2013 de autorităţile judiciare de la Madrid, relatează AFP, scrie Agerpres.

Spaniolul, prezentat cu iniţialele J.S.A., a jucat un rol „fundamental” într-o „organizaţie criminală periculoasă specializată în introducerea în Spania şi în restul Europei a unor mari cantităţi de cocaină provenite din America de Sud, precum şi în spălare de bani”, a precizat Garda civilă.


Citește și : Canada: Premierul Trudeau şi-a remaniat guvernul, pe fondul controversei privind compania SNC-Lavalin

La începutul lui februarie, ofiţeri specializaţi în depistarea fugarilor au indicat că bărbatul – care se număra printre cele zece persoane cele mai căutate de Garda civilă – se ascunde în oraşul Varna de pe litoralul bulgar şi că este posibil să-şi fi schimbat aspectul fizic, îngrăşându-se cu peste 50 de kilograme, şi să aibă asupra sa arme de foc în cursul deplasărilor, se precizează într-un comunicat publicat la Madrid.
Informaţiile în acest sens au fost confirmate de poliţia bulgară, care a procedat la arestarea sa.

În momentul arestării, presupusul narcotraficant „avea documente de identitate spaniole falsificate şi intenţiona să plece zilele următoare spre Venezuela”, se menţionează în comunicat.

Citește și : OIAC: În orașul sirian Douma s-au folosit arme chimice cu clor