DISTRIBUIȚI

Campania de vaccinare anti-COVID-19 din Germania a depăşit miercuri un prag semnificativ, după confirmarea că cel puţin o persoană din două din toate cele 16 landuri federale este acum pe deplin vaccinată, relatează dpa, potrivit agerpres.

Saxonia a fost ultimul land care a depăşit pragul de 50%, cu 50,1% din populaţie în prezent complet vaccinată anti-COVID, conform datelor publicate de Ministerul federal al Sănătăţii.


Citeşte şi: Primul ministru gay din SUA a devenit părinte – Black News

Patru landuri au depăşit deja pragul de 60%: Bremen cu 68,3% din rezidenţi complet vaccinaţi, Saarland cu 62,5%, Schleswig-Holstein cu 61,4% şi Renania de Nord-Westfalia cu 60,3%.

În întreaga ţară, 57,8% din populaţie – 48,1 milioane de persoane – este în prezent complet vaccinată. Cel puţin o doză a fost administrată unui număr de 52,8 milioane de persoane, adică 63,5% din populaţie.

Numărul persoanelor care primesc prima doză de vaccin este din nou în creştere, potrivit datelor oferite de Institutul Robert Koch (RKI), agenţia guvernului federal german responsabilă cu controlul şi prevenirea bolilor Aproximativ 92.000 de persoane au primit prima doză marţi, comparativ cu circa 75.000 în fiecare marţi din ultimele două săptămâni anterioare.

Ministrul federal al Sănătăţii, Jens Spahn, a cerut din nou persoanelor care nu s-au vaccinat să o facă. „Fiecare vaccinare ne aduce tuturor mai multă siguranţă şi normalitate”, a spus ministrul pe Twitter.

Citeşte şi: Un farmacist american vindea pe net certificate covid – Black News

El a afirmat că 22.500 de copii şi tineri cu vârste între 12 şi 17 ani au fost vaccinaţi pentru prima dată marţi.

Comisia Permanentă de Vaccinare (STIKO) din Germania a recomandat luni vaccinarea anti-COVID-19 începând cu vârsta de 12 ani, în condiţiile în care până acum recomanda în general vaccinarea după 16 ani.