DISTRIBUIȚI
Europa FM

Unsprezece persoane au fost ucise vineri în orașul Ciudad Juarez, aflat la granița Mexicului cu Statele Unite, cu câteva zile înainte de vizita programată a președintelui Andres Manuel Lopez Obrador, cu scopul de a reduce violențele de pe teritoriul țării, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Opt bărbați și trei femei au fost găsiți morți într-o locuință din orașul Ciudad Juarez, se menționează înr-un comunicat emis de autoritățile din regiunea Chihuahua.


Citește și : Pompeo: SUA vor aloca 300 de milioane de dolari pentru securitate în sud-estul Asiei

Conform comunicatului, cei 11 sunt cel mai probabil victimele unui conflict între organizații criminale. Autoritățile investighează crima și încearcă să afle identitatea victimelor.

Ciudad Juarez a fost pentru mulți ani unul dintre cele mai violente orașe din Mexic, fiind comparat cu o zonă de război.

Rata criminalității s-a îmbunătățit în ultimii ani, dar orașul rămâne periculos din cauza prezenței mai multor grupări de crimă organizată și de trafic de droguri.

Președintele Lopez Obrador va vizita marți orașul Ciudad Juarez pentru a discuta cu oficialii locali despre promovarea păcii în zonă.

Citește și : O instanţă federală din SUA ordonă administrației Trump restabilirea programului DACA

Întâlnirea va fi asistată de victime ale criminalității din zonă, autorități, academicieni și reprezentanți ai grupurilor religioase.

Lopez Obrador a câștigat alegerile prezidențiale din data de 1 iulie și a promis eradicarea corupției și a violențelor în urma cărora au murit zeci de mii de persoane în ultimii ani.