DISTRIBUIȚI

Forţele de securitate egiptene au ucis unsprezece jihadişti prezumtivi afiliaţi la un grup local al organizaţiei extremiste Stat Islamic (SI) cu baza în regiunea agitată Nord Sinai, a anunţat marţi Ministerul de Interne egiptean, citat de France Presse, potrivit agerpres.

Jihadiştii, care aveau arme şi explozibili, au fost ucişi într-un schimb de focuri în timpul unui raid asupra ascunzătorii lor în apropierea unei secţii de poliţie din Al-Arish, potrivit comunicatului.


Citește și : Merkel exclude noi negocieri cu Londra privind acordul Brexit

Ei au folosit ascunzătoarea ca „bază pentru a-şi lansa operaţiunile ostile”, a declarat ministerul.

Activă în Nord Sinai, filiala locală a SI a trecut de la atacuri sporadice la o veritabilă insurecţie după destituirea de către armată a preşedintelui islamist Mohamed Morsi în 2013.

De atunci, sute de soldaţi şi poliţişti au fost ucişi în atacuri atribuite grupării jihadiste.

Armata egipteană a lansat în februarie 2018 o vastă operaţiune „antiteroristă” în Nord Sinai. De la începutul operaţiunii, aproximativ 650 de jihadişti prezumtivi au fost ucişi, precum şi circa cincizeci de soldaţi egipteni, potrivit cifrelor oficiale.

Citește și : Londra nu va mai trimite reprezentanţi la majoritatea reuniunilor UE după 1 septembrie, pentru a se concentra pe Brexit

Niciun bilanţ verificat de o sursă independentă nu este disponibil şi regiunea este interzisă în mare parte jurnaliştilor. Cu toate acestea, guvernul egiptean a început recent să organizeze vizite pentru mass-media, supravegheate îndeaproape de armată.