DISTRIBUIȚI
dpa

Unsprezece bărbați, majoritatea din Tadjikistan, au fost reținuți sâmbătă dimineață în urma unei operațiuni antiteroriste în vestul Germaniei, aceștia fiind suspectați că pregăteau atentate majore, dar au fost eliberați după ce nu au fost găsite dovezi că aceștia ar fi stocat arme și explozibili, potrivit Mediafax.

Un reprezentant al autorităților germane a comunicat că bărbații, cu vârste între 22 și 35 de ani, au fost eliberați după ce suspiciunile anchetatorilor s-au dovedit nefondate.


Citește și : Theresa May ar putea cere parlamentului al patrulea vot asupra acordului Brexit

Inițial, autoritățile anunțaseră că au reținut zece persoane suspectate că intenționau să comită „crime grave” ce ar fi pus în pericol securitatea statului.

Presa locală a relatat că se suspectează că cei reținuți erau simpatizanți ai rețelei teroriste Stat Islamic.

Momentan nu este clar dacă operațiunea antiteroristă a avut legătură cu cazul unui tânăr tadjic care a fost arestat vineri dimineață după ce a condus mașina cu viteză prin orașul Essen. În urma incidentului nu a fost rănită nicio persoană. Anchetatorii au stabilit că acțiunile individului constituie tentativă de omor.

Citește și : Un bărbat a încercat să ajungă la coloana oficială a regelui Mohammed în timpul vizitei papei Francisc în Maroc