DISTRIBUIȚI
twitter

Universitățile din Hong Kong au anunțat joi suspendare tuturor cursurilor din acest semestru academic ca urmare a amplificării mișcării de protest din regiune și a răspândirii violențelor în interiorul campusurilor studențești, relatează site-ul agenției Dpa, potrivit mediafax.

Anunțul vine în urma celor două zile consecutive de violețe între protestatarii antiguvernamentali și forțele de ordine în interiorul campusului Universității Chineze din Hong Kong. Studenții și funcționarii din cadrul instituțiilor de învățământ au fost sfătuiți să stea în afara zonelor campusurilor, dat fiind pericolul intensificării violențelor.


Citește și : Șeful diplomației de la Kiev: Ambasadorul american la UE nu a condiţionat ajutorul SUA de ancheta asupra lui Biden

La Universitatea Politehnică din Hong Kong manifestanții au implantat baricade, blocând tunelul Hung Hom Cross Harbour, prinicipala legătură dintre Peninsula Kowloon și insula Hong Kong.

Coform imaginilor de la fața locului, la intrarea în spațiile universitare protestatarii efectuează controale de securitate asupra civililor pentru a preveni accesul ofițerilor de ordine sub acoperire în interiorul campusurilor. Similar, în interiorul acestora s-au incendiat peste 1000 de canistre de gaz lacrimogen și s-au lansat numeroase bombe cu petrol, iar o piscină din interiorul unui campus a fost transformată în spațiu pentru testarea cocktail-urilor Molotov

Universitatea din Hong Kong, Universitatea Chineză din Hong Kong și Universitatea Baptistă din Hong Kong au anunțat anularea cursurilor pe întreg semestrul. Suedia, Danemarca, Norvegia și Taiwanul au făcut apeluri la adresa studenților pentru a părăsi Hong Kongul.

Citește și : ‘Jihadistul blocat’ de mai multe zile între Turcia şi Grecia va fi trimis în SUA

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranți și forțele de ordine, au izbucnit în urmă cu șase luni, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.