DISTRIBUIȚI

Preşedinţii celor 12 universităţi de stat din Florida (SUA) le-au solicitat studenţilor să se vaccineze împotriva COVID-19 înaintea noului an universitar, care începe la finele lunii august, scrie presa locală citată miercuri de agenţia EFE, potrivit agerpres.  

Adunarea guvernatorilor sistemului de universităţi statale din Florida le-a recomandat ”puternic” studenţilor să se vaccineze, dată fiind creşterea cazurilor de COVID-19 şi a spitalizărilor în acest stat.


Citește și : Bilanţul inundaţiilor din centrul Chinei creşte la 71 de morţi

”Succesele noastre sunt rezultatul acceptării de către comunităţile campusurilor a responsabilităţii comune pentru sănătate (…) Vaccinarea îţi poate proteja sănătatea şi probabil vei evita întreruperea semestrului dacă eşti expus la COVID-19”, semnalează responsabilii universităţilor într-o scrisoare adresată studenţilor.

În SUA, cele mai puternice creşteri ale cazurilor de COVID-19 au fost observate în statele cu rate reduse de vaccinare. Astfel, Florida, Texas şi Missouri însumează circa 40% din cazurile de infectare la nivel naţional, Florida singură înregistrând circa o cincime din infectările de pe ansamblul SUA.

Conform ultimului raport săptămânal, în Florida au fost confirmare 73.199 de noi cazuri de COVID-19 în săptămâna 16-22 iulie, o creştere de 60% faţă de săptămâna anterioară (45.584 de cazuri), pe fondul răspândirii intense a variantei Delta a coronavirusului.

Citește și : Navalnîi le cere simpatizanţilor săi să se mobilizeze după blocarea celor 49 de site-uri legate de mişcarea sa

Creşterea preocupantă a cazurilor de COVID-19 în SUA a determinat autorităţile sanitare să recomande purtarea măştii în interior şi de către persoanele vaccinate. Districtele şcolare din Florida discută despre impunerea măştii obligatorii în şcoli pentru următorul an şcolar, dar guvernatorul acestui stat, Ron DeSantis, nu pare încă dispus să accepte o asemenea măsură.