DISTRIBUIȚI

Universitatea Columbia din New York va integra până la 30 de studenţi refugiaţi în Statele Unite ale căror taxe de studii şi cazare vor fi susţinute complet, a anunţat miercuri universitatea, relatează AFP, potrivit agerpres.

Acest program constituie prelungirea unor iniţiative întreprinse în 2016 în urma cărora şapte studenţi sirieni studiază deja la prestigioasa facultate.


Citeşte şi: Incident armat la baza din Pearl Harbor!(VIDEO) Doi oameni au murit!

Pentru acest program vor fi eligibile persoane strămutate care şi-au părăsit ţara de origine de cel puţin doi ani, dar mai puţin de zece ani, şi care şi-au întrerupt studiile superioare din cauza unui eveniment extern (război, catastrofă naturală).

Ei vor putea aplica la toate secţiunile universităţii, în funcţie de profilul lor academic.

Pentru a finanţa studiile acestor refugiaţi a fost acordat un pachet de şase milioane de dolari, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al universităţii.

Citeşte şi: Avocatul lui Trump a ajuns la Kiev să ‘limpezească apele’

Studenţii vor putea beneficia de sprijin extraşcolar asigurat atât de universitate, cât şi de studenţi. Primii studenţi ai programului vor fi selecţionaţi în 2020.

În perioada 2019-2020, costul unui an şcolar a fost în general de aproximativ 80.000 de dolari, incluzând taxe de cazare şi cheltuieli curente.