DISTRIBUIȚI
afp

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, a declarat marți că Uniunea Europeană trebuie să își schimbe tacticile în ceea ce privește negocierile pentru Brexit, pentru a evita ieșirea Marii Britanii din Blocul comunitar fără un acord, relatează The Guardian, potrivit mediafax.

Conform declarațiilor ministrului, riscul unui Brexit fără acord a crescut semnificativ în ultimele săptămâni.


Citește și : Donald Trump condamnă atacul terorist din Londra: Aceste „animale nebune” trebuie contracarate prin „forţă”

„Cred că riscul unui Brexit fără acord a crescut semnificativ. Totuși, nu este ceva ce ne dorim și sper că vom găsi o modalitate să evităm această situație”, a declarat ministrul.

„Nu am văzut nicio schimbare în abordarea Comisiei Europene”, a adăugat acesta.

Jeremy Hunt urmează să plece într-o călătorie de trei zile în Lituania, Danemarca și Olanda pentru a convinge oficialii celor trei țări să susțină planul pentru Brexit al prim-ministrului britanic Theresa May.

Deși cele trei țări sunt aliați puternici ai Marii Britanii, reprezentanții acestora nu au susținut activ cauza prim-ministrului May în negocierile pentru Brexit.

Theresa May a programat mai multe vizite oficiale ale miniștrilor în țările europene pe durata verii pentru a aduna susținere în discuțiile cu negociatorul-șef al Uniunii Europene, Michel Barnier.

Citește și : Fotografiile unui jurnalist american răpit acum 6 ani în Siria, expuse la Washington

Jeremy Hunt a devenit ministrul de Externe al Marii Britanii după ce Boris Johnson a demisionat în semn de protest față de politicile premierului Theresa May privind Brexit.