DISTRIBUIȚI
Economica.net

Uniunea Europeană trebuie să evalueze riscul folosirii echipamentelor de telecomunicaţii ale Huawei, în ciuda lipsei de dovezi care să ateste acţiuni de spionaj din partea companiei chineze, a declarat miercuri comisarul european pentru piaţa digitală, Andrus Ansip, potrivit Reuters, scrie Agerpres.

Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, este supusă unei monitorizări atente din partea Occidentului în legătură cu relaţia sa cu guvernul chinez şi cu acuzaţiile SUA că dispozitivele sale ar putea fi folosite de Beijing pentru spionaj.


Citește și : Criza din Venezuela: Rusia îl invită pe Guaido să negocieze cu Maduro

Faptul că Huawei este supusă legislaţiei chineze privind serviciile de informaţii este îngrijorător, a declarat Andrus Ansip, care este şi vicepreşedinte al Comisiei Europene.

„Da, trebuie să facem o evaluare de risc. Se spune că nu există dovezi solide. Îmi pare rău, dar acesta este un alt subiect”, a spus el la o conferinţă privind securitatea cibernetică la Bruxelles.

„Din cauza acestor legi privind serviciile de informaţii, trebuie făcută o evaluare de risc. Va fi prea târziu pentru noi când vom avea suficiente dovezi solide care vor putea fi făcute publice”, a adăugat el.

Citește și : Nominalizările la premiul World Press Photo 2019 (GALERIE FOTO)

Marea Britanie este capabilă să gestioneze riscurile legate de securitate ale folosirii echipamentelor de telecomunicaţii Huawei şi nu a văzut nicio dovadă că gigantul chinez ar derula activităţi ostile, a declarat miercuri, la aceeaşi conferinţă, directorul Centrului Naţional de Securitate Cibernetică (NCSC) din Marea Britanie, Ciaran Martin.