DISTRIBUIȚI
Timpul.md

Uniunea Europeană nu va recunoaște rezultatele alegerilor regionale din Crimeea întrucât regiunea aparține Ucrainei și nu Rusiei, a declarat purtătorul de cuvânt al Înaltului Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, potrivit Reuters, scrie mediafax.

”Nicio persoană aleaasă în Peninsula Crimeea care pretinde că ”reprezintă” populația din Crimema și Sevastopol nu va fi recunoscută ca fiind reprezentantă a acestor teritorii, care aparțin Ucrainei”, a declarta purtătoarea de cuvânt.


Citește și : Regina Elisabeta a II-a a aprobat legea care împiedică un Brexit fără acord pe 31 octombrie

UE a impus sancțiuni împotriva Rusiei și a populației din Crimeea după anexarea de către Moscova în 2014.

De asemenea, Republica Moldova nu recunoaște alegerile din Crimeea și Sevastopol. Cel puțin asta se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, scrie site-ul Unimedia.

”Republica Moldova nu recunoaşte aşa numitele alegeri organizate în Crimeea şi Sevastopol ambele anexate de către Rusia.Țara noastră susține suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, se mai arată în comunicat.

Duminică în Federația Rusă au avut loc alegeri locale, inclusiv în regiunile Crimeea și Sevastopol, teritoriu al Ucrainei, anexat de Rusia în 2014.

Citește și : AIEA a găsit urme de uraniu într-un depozit secret al Teheranului