DISTRIBUIȚI
myjewishlearning.com

Uniunea Europeană a exprimat opoziţia sa vineri fostei republici sovietice Belarus, care a condamnat la moarte un criminal, informează dpa, potrivit agerpres.

UE „se opune fără echivoc folosirii pedepsei cu moartea în orice circumstanţă”, a declarat serviciul de afaceri externe al blocului comunitar într-un comunicat.


Citește și : Captură record de droguri în 2018 în portul belgian Anvers. Zeci de tone de cocaină au fost confiscate

„Pedeapsa cu moartea nu are rolul de descurajare a crimei şi orice erori devin ireversibile”, a adăugat Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE). UE condamnă în mod curent condamnările la moarte din întreaga lume.

Aliaksandr Asipovici, în vârstă de 36 de ani, a fost condamnat în această săptămâna în oraşul Babruisk din estul Belarus, fiind găsit vinovat de uciderea a două femei anul trecut, a anunţat grupul pentru drepturile omului Viasna.

„Corpurile mutilate ale celor două tinere au fost găsite într-o baie cu indicii de moarte violentă”, a declarat grupul într-un comunicat, citând autorităţile.

Citește și : Rusia va face totul pentru destrămarea Ucrainei, acuză Kievul

Aceasta este prima condamnare la moarte în Belarus în acest an, a anunţat grupul Viasna. Anul trecut, Belarus a condamnat doi bărbaţi la moarte şi a executat patru deţinuţi condamnaţi anterior, precizează aceeaşi organizaţie.