DISTRIBUIȚI

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat vineri că Uniunea Europeană își va menține poziția în ceea ce privește statutul Înălțimilor Golan, în pofida dorinței Statelor Unite de a recunoaște suveranitatea Israelului asupra teritoriului, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

„Poziția Uniunii Europene este bine cunoscută și nu s-a schimbat. Uniunea Europeană nu recunoaște suveranitatea Israelului în zonă”, a declarat Donald Tusk.


Citește și : Trump: Jihadiștii au fost invinși „100%” în Siria

„Poziția Uniunii Europene nu s-a schimbat. Uniunea Europeană, în conformitate cu legislația internațională, nu recunoaște suveranitatea Israelului asupra teritoriilor ocupate începând cu iunie 1967, inclusiv Înălțimile Golan, pe care nu le consideră teritorii israeliene”, a transmis un purtător de cuvânt al UE.

Președintele american Donald Trump a declarat joi că este timpul să sprijine suveranitatea israeliană asupra Înălțimilor Golan, teritoriu sirian ocupat de Israel în urma războiului din Orientul Mijlociu din 1967.

„După 52 de ani, este timpul ca Statele Unite să recunoască pe deplin suveranitatea Israelului față de Înălțimile Golan, care au o importanță strategică și de securitate critică pentru statul Israel și stabilitatea regională”, a declarat Trump prin intermediul unei postări pe Twitter.

Citește și : Macron: Brexitul este mai grabă „o lecţie politică” decât o negociere tehnică de lungă durată

Israelul a luat în administrare Înălțimile Golan în anul 1981, dar celelalte guverne nu au recunoscut acest lucru. Siria a incercat să-și recâștige suveranitatea asupra acestei regiuni.