DISTRIBUIȚI
cnn

Uniunea Europeană ‘este pregătită să reacţioneze rapid şi în mod adecvat în cazul în care exporturile sale vor fi afectate de măsuri restrictive din partea Statelor Unite’, a indicat luni Comisia Europeană, potrivit AFP, transmite agerpres.

Purtătorul de cuvânt al executivului comunitar, Margaritis Schinas, a reacţionat, în conferinţa de presă cotidiană susţinută la Bruxelles, la criticile preşedintelui american Donald Trump care a acuzat Uniunea Europeană că tratează ‘foarte injust’ Statele Unite în relaţiile comerciale.


Citeşte şi: ‘Geniul stabil’ de la Casa Albă spune ce face în pat

‘Politica comercială (…) nu este un joc cu câştigători şi cu perdanţi. Noi, aici, în UE, credem că schimburile comerciale pot şi trebuie să fie benefice tuturor’, a declarat Schinas.

‘Credem, de asemenea, că relaţiile comerciale trebuie să fie deschise, corecte şi bazate pe reguli’, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Într-un interviu difuzat duminică seara la televiziunea britanică ITV, preşedintele american a ameninţat voalat Uniunea Europeană cu represalii din cauza tratamentului ‘foarte injust’ pe care aceasta l-ar aplica Statelor Unite.

Citeşte şi: Poliţia indoneziană a arestat mai mulţi travestiţi şi i-a obigat să se îmbrace în haine bărbăteşti

‘Cred că aceasta va sfârşi în mod clar în detrimentul său’, a atenţionat Trump.

Preşedintele american a subliniat dificultatea pentru SUA de a-şi exporta produsele în Uniunea Europeană, în timp ce „ei îşi trimit produsele la noi fără taxe sau cu taxe foarte mici” în SUA, o situaţie pe care a descris-o ca ‘foarte injustă’.