DISTRIBUIȚI
UE

Uniunea Europeană ar putea impune sancţiuni specifice Cambodgiei în cazul în care această ţară nu renunţă la acţiunile de represiune împotriva unor disidenţi democraţi şi la încălcarea valorilor statului de drept, au afirmat luni miniştrii de externe din UE, relatează DPA, potrivit agerpres.

Miniştrii de externe europeni au avertizat cu privire la ”deteriorarea continuă a democraţiei, a respectării drepturilor omului şi a statului de drept, între care escaladarea represiunii împotriva opoziţiei, a media şi a societăţii civile” în Cambodgia.


Citeşte şi: Dodon este terifiat de spectrul unirii cu România şi convoacă Consiliul de Securitate

Ei au cerut ţării asiatice ”să revină pe calea democraţiei” şi guvernului cambodgian ”să se angajeze într-un dialog constructiv cu opoziţia”, după ce principalul partid de opoziţie, Cambodia National Rescue Party (CNRP), a fost dizolvat forţat în noiembrie.

UE şi-a exprimat îngrijorarea şi în legătură cu arestarea liderului opoziţiei Kem Sokha, cerând guvernului să înceteze utilizarea sistemului judiciar ca instrument politic pentru hărţuirea şi intimidarea opozanţilor politici, a societăţii civile şi a activiştilor pentru drepturile omului.