DISTRIBUIȚI
RockCity FM

Uniunea Africană (UA) a suspendat statul Mali din organizaţie în replică la înlăturarea de către armată a preşedintelui şi a guvernului, a anunţat departamentul UA pentru pace şi securitate, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Suspendarea va dura până când ordinea constituţională va fi restabilită, a precizat sursa citată, solicitând eliberarea preşedintelui Ibrahim Boubacar Keita şi a altor oficiali de rang înalt, printre care şi premierul Boubou Cissé.


Citește și : Noi proteste violente la Portland după săptămâni de manifestaţii în general paşnice

Miercuri, preşedintele în exerciţiu al Uniunii Africane (UA), sud-africanul Cyril Ramaphosa, a condamnat lovitura de stat şi a cerut „eliberarea imediată” a preşedintelui şi a miniştrilor săi.

Într-un comunicat publicat de preşedinţia sud-africană, Ramaphosa „condamnă schimbarea neconstituţională de guvern din Mali” şi „cere eliberarea imediată a preşedintelui, a premierului şi a altor miniştri”.

Militarii au preluat marţi puterea în Mali în urma unei revolte şi l-au plasat în detenţie pe preşedintele Keita, obligat să îşi anunţe demisia câteva ore mai târziu.

Puciştii au promis, prin intermediul unui purtător de cuvânt care a vorbit la televiziunea publică, organizarea unei „tranziţii politice civile” şi alegeri generale într-un „interval rezonabil”.

În numele UA, preşedintele sud-african le-a cerut „revenirea imediată la un guvern civil” şi i-a rugat pe militari „să se întoarcă în cazărmi”.

Citește și : Uraganul Genevieve se apropie de sudul Peninsulei Baja California