DISTRIBUIȚI

Uniunea Africană (UA) intenţionează să cumpere până la 110 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 de la Moderna în cadrul unui aranjament intermediat parţial de Casa Albă, care va amâna livrarea unor doze destinate Statelor Unite pentru a facilita acordul, au declarat oficiali pentru Reuters, potrivit agerpres.

Dozele destinate Uniunii Africane vor fi livrate în următoarele luni, dintre care 15 milioane vor sosi până la sfârşitul lui 2021, 35 milioane în primul trimestru al anului viitor şi până la 60 de milioane în al doilea trimestru din 2022.


Citeşte şi: Egiptul RIDICĂ starea de urgenţă instaurată în 2017 – Black News

„Acest lucru este important deoarece ne permite să creştem numărul de vaccinuri disponibile imediat”, a declarat Strive Masiyiwa, responsabil al Fondului african pentru achiziţia de vaccinuri. „Îndemnăm şi alte ţări producătoare de vaccinuri să urmeze exemplul (guvernului SUA) şi să ne ofere acces similar pentru a cumpăra acest vaccin şi alte vaccinuri”, a mai spus el.

Masiyiwa a declarat că achiziţia de vaccinuri Moderna a reprezentat prima dată când Uniunea Africană, formată din 55 de membri, a asigurat vaccinuri care nu erau complet produse în Africa.

Cantitatea de vaccinuri achiziţionată este mult sub nivelul necesar pentru ca Africa să-şi poată vaccina cei 1,3 miliarde de locuitori, care au avut un acces mult mai limitat la vaccinurile anti-COVID-19 decât alte zone mult mai prospere ale lumii.

Citeşte şi: ATAC armat într-un mall din SUA (VIDEO)! Sunt morţi şi răniţi!

Administraţia Biden amână livrarea a 33 de milioane de doze pe care le cumpărase de la Moderna pentru a oferi UA posibilitatea să le achiziţioneze, a declarat Natalie Quillian, coordonator adjunct al Casei Albe pentru răspunsul la COVID-19.

„Suntem recunoscători că am ajutat la negocierea acestui încurajator pas înainte între Moderna şi Uniunea Africană care va extinde semnificativ accesul la vaccinuri pe continent în viitorul apropiat”, a mai spus Quillian.