DISTRIBUIȚI
bbc

Partidul Democratic Unionist nord-irlandez (DUP), care susţine în parlamentul britanic guvernul condus de Theresa May, a avertizat că va vota împotriva acordului convenit de Londra şi Uniunea Europeană privind Brexit-ul dacă mecanismul ‘plasei de siguranţă’ nu este înlăturat, transmite Reuters, potrivit agerpres.

”Singurul lucru care ar putea schimba poziţia DUP ar fi cazul în care ‘plasa de siguranţă’ aşa cum se aplică Regatului Unit, ca întreg, sau Irlandei de Nord, în mod specific, este înlăturată din acest acord”, a declarat purtătorul de cuvânt pentru Brexit al DUP, Sammy Wilson.


Citeşte şi: Poliţia australiană este în alertă maximă după descoperirea unor colete suspecte la ambasadele străine – FOTO/VIDEO

El a subliniat că aceasta este şi poziţia membrilor DUP din parlamentul britanic.

Pentru a evita o înfrângere în legislativ, premierul britanic Theresa May a fost nevoit, la 10 decembrie, să reprogrameze pentru săptămâna 14-20 ianuarie votul asupra acordului de retragere a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Uniunea Europeană. Acest vot va avea loc în 15 ianuarie, potrivit unui anunţ făcut marţi de Downing Street.

Citeşte şi: Congresmenii democraţi îl critică dur pe Trump: ‘I-a luat pe americani OSTATICI’

Dacă parlamentarii britanici resping acordul, Regatul Unit va trebui fie să se retragă din blocul comunitar fără un acord, fie să amâne Brexit-ul prevăzut în prezent pentru 29 martie.

Londra caută să obţină noi garanţii din partea UE în legătură cu ‘plasa de siguranţă’, o măsură prin care s-ar evita o frontieră fizică între Republica Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord.