DISTRIBUIȚI
UNICEF

Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) a lansat marţi un apel la donaţii în valoare de 73,3 milioane de dolari pentru a veni în ajutorul a 260.000 de copii după seismul care a lovit Haiti pe 14 august, soldat cu peste 2.000 de morţi, relatează AFP, potrivit agerpres.

Aceste fonduri vor fi destinate „unui ajutor de urgenţă pentru următoarele şase luni în domeniul sănătăţii, educaţiei, furnizării de apă potabilă şi alimente, precum şi pentru protecţia copiilor, inclusiv împotriva violenţei de gen”, a declarat într-un comunicat biroul UNICEF pentru America Latină şi Caraibe, cu sediul în Panama.


Citeşte şi: Tot mai mulţi canadieni votează anticipat – Black News

Seismul cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter a provocat moartea a 2.200 de haitieni în ţara afectată de sărăcie.

La o lună de la cutremur, 650.000 de persoane, între care 260.000 de copii şi adolescenţi, au nevoie de „ajutor umanitar de urgenţă”, a subliniat Jean Gough, directoarea regională a organizaţiei ONU.

Citeşte şi: Prelaţii din Georgia, SPIONAŢI de serviciile de informaţii ale acestei ţări – Black News

„Mulţi (copii) au fost răniţi şi şi-au văzut comunităţile, casele, şcolile şi spitalele prăbuşindu-se”, a adăugat ea.

Copiii care au supravieţuit „sunt în prezent ameninţaţi de boli care pot fi prevenite doar dacă au acces la apă potabilă şi la servicii sanitare de bază”, a mai spus Gough.