DISTRIBUIȚI
Terre des hommes

UNICEF construieşte un centru de izolare şi tratament de 210 paturi în localitatea Cox’s Bazar, cea mai mare tabără de refugiaţi din lume, după ce două persoane au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus, scrie CNN, potrivit mediafax.

Aproape un milion de refugiaţi Rohingya trăiesc în tabăra din Bangladesh pentru a scăpa de violenţa şi persecuţiile din Myanmar.


Citește și : OMS a anunţat că studiază posibile legături între COVID -19 şi maladia Kawasaki

Unul dintre cazurile confirmate a fost un refugiat Rohingya, în timp ce celălalt a fost un cetăţean din Bangladesh, care locuieşte în zona din apropierea lagărelor, a declarat Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi.

Autorităţile locale au început testarea altor refugiaţi din tabere şi încearcă să-i izoleze pe cei care ar fi putut intra în contact cu persoanele infectate.

„Identificarea primului caz pozitiv de COVID-19 în lagărele de refugiaţi Rohingya din Bangladesh reprezintă un scenariu de coşmar”, a declarat Daniel P. Sullivan, reprezentantul unui ONG care luptă pentru drepturile omului.

Bangladesh are peste 20.000 de cazuri confirmate de coronavirus, cu 298 de decese, conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Citește și : Trump speră că se va găsi un vaccin până la sfârşitul anului, ‘poate înainte’