DISTRIBUIȚI
Daily Express

Centrele pentru migranţi luate în considerare de Uniunea Europeană trebuie să fie administrate ca tabere deschise pentru a-i proteja pe minori, a transmis vineri Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), potrivit agerpres.

„Suntem îngrijoraţi că ar putea fi reţinuţi copii”, a declarat, pentru dpa, la Geneva, purtătoarea de cuvânt a UNICEF, Sarah Crowe, după ce liderii din UE au convenit să instituie aşa-numite ‘centre controlate’ pe teritoriu european, unde ar urma să fie ţinuţi migranţii în timp ce sunt procesate solicitările lor de azil.


Citeşte şi: Baie de sânge în campania electorală din Mexic. 133 de politicieni au fost ucişi

Centrele, care ar urma să fie găzduite de ţări din UE pe bază voluntară, vor stabili ce migranţi vor fi trimişi înapoi în statele lor de origine.

Relocarea celor care vor primi statutul de refugiat se va face de asemenea pe bază voluntară, au mai convenit liderii din UE după discuţii maraton în cursul nopţii de joi spre vineri.

Sarah Crowe a mai spus că UNICEF are de asemenea semne de întrebare şi în legătură cu ‘centrele de debarcare’ pe care UE le ia în considerare pentru regiuni din afara blocului comunitar, cum ar fi nordul Africii.

Citeşte şi: Carina Ţurcan rămâne închisă la Lefortovo, fiind acuzată de spionaj