DISTRIBUIȚI
AFP

Agenţia Naţiunilor Unite pentru ajutorarea copiilor a lansat un proiect pilot care foloseşte Ethereum minat de gameri.

Unicef recrutează fani ai jocurilor pe calculator care să „împrumute” din puterea de procesare a plăcilor video folosite pentru jocuri în scopul minării de Ethereum – cea mai populară monedă virtuală după BitCoin, informează news.ro.


Citeşte şi: Echipele de intervenţie acţionează pentru recuperarea cadavrelor după accidentul aviatic din Rusia / LIVE

Proiectul, care se află abia în prima fază de testare, generând până acum aproximativ 900 de euro, face parte dintr-un efort mai larg al agenţiilor ce ţin de Naţiunile Unite de a găsi întrebuinţări pentru blockchain – tehnologia care stă la baza monedelor virtuale.

Blockchain-ul ţine o evidenţă partajată a tranzacţiilor în cadrul reţelei de calculatoare care participă la proces. Această tehnologie este cheia tranzacţiilor financiare fără intermediari, precum bănci ori servicii gen Western Union.

World Food Programme, o altă agenţie a Naţiunilor Unite, a folosit deja un sistem bazat pe Ethereum şi autentificarea prin scanare oculară pentru a livra vouchere de mâncare în valoare totală de 1,4 milioane de dolari în supermarket-urile din taberele de refugiaţi din Iordania, unde se găsesc aproximativ 10.000 de sirieni.

Vezi şi: CARNAGIU în prima zi a carnavalului din Bolivia – VIDEO

Prin folosirea tehnologiei blockchain, agenţiile din cadrul Naţiunilor Unite, precum Unicef şi WFP, au identificat trei avantaje majore: mijloace mai simple şi mai rapide de donare, transparenţă mai mare a tranzacţiilor şi rezolvarea problemelor ce ţin de contractarea intermediarilor.

Pe de o parte, serviciile UN nu ar mai trebui să plătească 3,5% din sumele donate care sunt reţinuţi de firmele care intermediază transferurile de bani. Pe de altă parte, ar fi eliminată corupţia, care contribuie anual la pierderea a 30% din bugetul UN pentru întrajutorare.