DISTRIBUIȚI
Slovakia's Defence Minister Jaroslav Nad speaks during a news conference with U.S. Secretary of Defence Lloyd Austin (not pictured) in the Ministry of Defence of the Slovak Republic in Bratislava, Slovakia, March 17, 2022. REUTERS/Radovan Stoklasa

Ungaria se va alătura Cehiei şi Poloniei în misiunile de patrulare a spaţiului aerian al Slovaciei, a anunţat vineri ministrul slovac al apărării, Jaroslav Nad, citat de Reuters, potrivit agerpres.  

De anul trecut, Slovacia şi-a reţinut la sol flota de avioane de vânătoare MiG-29, de fabricaţie sovietică, iar din septembrie s-a bazat pe sprijinul ţărilor vecine pentru apărarea spaţiului aerian. Situaţia va dura până în 2024, când aviaţia militară slovacă va fi dotată cu avioane de luptă americane F-16. Guvernul de la Bratislava a luat în considerare şi posibilitatea de a trimite MiG-urile Ucrainei, pentru a contribui la apărarea în faţa agresiunii ruse.


Citește și : China anunţă o scădere cu 80% a numărului zilnic de decese asociate COVID-19

„Am confirmat interesul părţii ungare şi recunoştinţa Slovaciei pentru alăturarea (Ungariei – n. red.) la protecţia spaţiului aerian al Slovaciei”, a spus Nad într-o conferinţă de presă prezentată pe Facebook după o întâlnire la Budapesta cu omologul său ungar, Kristof Szalay-Bobrovniczky.