DISTRIBUIȚI
Sputnik

Statul ungar nu a oferit asistenţă fostului prim-ministru macedonean Nikola Gruevski să-şi părăsească ţara, a precizat vineri biroul prim-ministrului ungar Viktor Orban pentru agenţia MTI, ca răspuns la „afirmaţii şi informaţii false” în mass-media, potrivit Agerpres.

Gruevski şi-a anunţat intenţia de a cere azil la o misiune diplomatică ungară, iar autorităţile de la Budapesta au decis că, din motive de siguranţă, cererea trebuie depusă la Budapesta, unde ar trebui intervievat şi Gruevski, a afirmat biroul prim-ministrului într-un comunicat. Procedurile relevante vor fi efectuate în conformitate cu legislaţia ungară şi internaţională, se adaugă în comunicat.


Citește și : Francois Hollande vrea ‘reînarmarea stângii’ europene

Gruevski locuieşte legal în Ungaria, în conformitate cu reglementările privind azilul, potrivit comunicatului, adăugând că autorităţile nu vor furniza informaţii suplimentare până la finalizarea procedurilor.

Nikola Gruevski se află în prezent în Ungaria, unde a solicitat azil politic, considerându-se o victimă a persecuţiei în ţara sa, după ce i s-a confirmat în apel în octombrie o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru abuz de putere.

Citește și : Probleme noi în justiţie pentru vechile obiceiuri ale lui Silvio Berlusconi